Prantsuse šokolaadisaiad

 (6)

täheke
Joonistas Kerttu Sillaste---

500 g külmutatud pärmi-lehttainast
100 g tumedat šokolaadi
1 munaTõsta tainas eelmisel õhtul sügavkülmast külmikusse sulama.Hommikul pane ahi 250 kraadi peale sooja ja kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.

Pakis võib tainas olla lehtedena või rullis. Mõnda tainast võib olla vaja ka tainatulliga õhemaks rullida. Tegutse nii, et saaksid taina lõigata kaheksaks kuni kümneks enam-vähem võrdse suurusega piklikuks tükiks, mille mõõdud on 10x10 cm.

Jaga šokolaad kümneks enam-vähem võrdseks osaks.

Pane igale ruudule natuke keskkohast serva poole tükk šokolaadi.

Keera iga tainaruut kokku nii, et üks serv on umbes 1 cm võrra üle teise ning vajuta kergelt kinni.

Pane saiad ahjuplaadile, vaheliti servad vastu ahjuplaati, määri lahtiklopitud munaga ja küpseta ahjus 10‑12 minutit.

Lase tipsuke jahtuda ja valmista sel ajal kakao.

Kakao

Ühe tassi jaoks:

1‑2 tl kakaod
2 tl suhkrut
2 dl piima

Pane kakao ja suhkur tassi, lisa umbes 1 sl külma piima ja sega hoolega.

Lase ülejäänud piim potis kuumaks. Ära potist kaugele mine, piim keeb väga kiiresti üle!

Kalla kuum piim tassi ja sega jälle hoolega.

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare

PERE JA LAPS TOP

Viimased uudised