TEE ISE: Triibuline jäätisetort

 (4)

Joonistas: Kertu Sillaste
Joonistus: Kertu Sillaste

1 l vanillijäätist
1 l šokolaadijäätist
70 80 g piparkooke või šokolaadiküpsiseid
pohlamoosi

Sul läheb vaja vähemalt kahte liitrit mahutavat ümmargust keeksivormi, mille keskel võiks olla toru: nii jääb tort uhkema kujuga. Eriti hõlpsasti saad tordi pärast valmimist kätte silikoonvormist.

Võta jäätised 5 10 minutiks toatemperatuurile pehmenema. Vaata, et need päris ära ei sulaks!

Sel ajal purusta piparkoogid või küpsised. Seda saad teha näiteks pudrunuiaga suures kausis. Ära väga hoogu mine, muidu kipub puru üle ääre tuiskama! Puru ei pea olema peenike, sisse võib jääda ka suuremaid tükke.

Sega piparkoogi- või küpsisepuru pehme vanillijäätisega.
Tee triibuline tort nii: pool vanillijäätist, õhuke kiht pohlamoosi, pool šokolaadijäätist, pohlamoos, ülejäänud vanillijäätis, pohlamoos, ülejäänud šokolaadijäätis.

Silu ühtlaseks ja vajuta natuke, et õhumulle sisse ei jääks. Ära muretse, kui pohlamoos kuskilt lekkima kipub.

Kata vorm toidukilega ja pane sügavkülma vähemalt neljaks tunniks.

Võta tort natuke enne söömist sügavkülmast välja. Metallvormi pead võib-olla korraks põhjapidi sooja vette kastma, et tort ilusasti välja tuleks.

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare

PERE JA LAPS TOP

Viimased uudised