Vaata, kuidas oma väärtuslike kööginõude eluiga pikendada



Vaata, kuidas oma väärtuslike kööginõude eluiga pikendada
Foto: Unsplash

Mida vähem sa oma kodus keemiat kasutad, seda parem kogu pere tervisele ja keskkonnale. Vaata, kuidas oma kööginõud lihtsalt ja looduslike vahenditega säravana hoida.

Elukunst.com annab nõu, kuidas erinevast materjalist kööginõud ilma keemiata puhta ja kaunina hoida.

Alustame kristallist. Kristalli ei tohi pesta kuuma veega põhjusel, et siis kristall tuhmub. Soovitatav on kristallesemed kartulitärklisega üle hõõruda ja seejärel villase lapiga kuivatada. Karahvinid ja lillevaasid saab puhtaks äädika abil, kuhu on segatud peensoola.

Emaileeritud nõude iga on pikem kui enne kasutusele võttu keeta nõus vett ja lasta sellel samas nõus ka ära jahtuda. See tugevdab emaili. Kui aga emaileeritud nõus on toit kõrbema läinud, siis tuleb selles läbi keeta soodast ja veest valmistatud segu. Peale keetmist on juba kerge kõrbenud toit puhastada.

Uus malmpann tuleb enne kasutamist peotäie soolaga üle riputada. Pann tuleb kuumaks ajada kuni sool pruuniks muutub. Seejärel tõsta pann tulelt ja puhastada švammi abil sellesama pruuni soolaga. Peale seda toimingut määrida pann veel õliga kokku ja kuumutada veel üks kord. Seda tuleb teha selleks, et pann ei hakkaks toitu külge võtma.

Loe veel

Savist nõusid, eriti glasuuriga kaetuid on soovitatav enne kasutamist kasta vette, millesse on lisatud äädikat ja soola. Selleks tuleb vesi kuumutada, lisada äädikas ning sool ja hoida selles segus saviesemeid umbes minutijagu.

Foto: Unsplash
Jäta kommentaar
ARTIKLIT SAAB KOMMENTEERIDA AINULT REGISTREERITUD KASUTAJA!
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare

PERE JA LAPS TOP

Viimased uudised